Dlaczego lepiej kupować mięso w sklepie mięsnym

Mięso można zakupić dziś praktycznie wszędzie, w gruncie rzeczy w każdym markecie. Jest ono pakowane w wygodne pudełka, które bez trudu można przetransportować do domu. Jednak czy mięso z marketu może równać się z tym, które jest do kupienia w sklepie mięsnym?

Mięso od lokalnych sprzedawców

Bez wątpienia te dwa miejsca kupowania mięsa, nie mogą się ze sobą równać. Dlaczego? Przede wszystkim dlatego, iż w markecie mięso stoi czasem bardzo długi czas. Jest pakowane w odpowiednie opakowania i niestety bardzo często pochodzi z gigantycznych hodowli, w których zwierzęta karmione są różnego rodzaju wspomagaczami i antybiotykami. Dlatego też niestety jest gorszej jakości.

Tymczasem mięso kupowane w sklepie mięsnym, zawsze jest świeże. Codziennie dowożone od lokalnych sprzedawców, zajmujących się jego produkcją. Wiadomo dokładnie skąd pochodzi, nie jest wynikiem produkcji masowej. Mali lokalni sprzedawcy chlubią się również tym, że bardzo dbają o zdrowe i odpowiednie odżywianie swoich zwierząt. Najczęściej jest ono zupełnie naturalne, pozbawione substancji na szybszy wzrost zwierzęcia.

Dziś godny odwiedzenia jest Małopolski Wagon Smaków. Na tej stronie można zakupić świeże i przede wszystkim dobrej jakości mięso: https://swiezemieso.pl/kategoria-produktu/mieso/wieprzowina-swieza/. Warto odwiedzać zatem przede wszystkim sklepy mięsne. W nich bowiem można mieć większą świadomość na temat tego, co w ostatecznym rozrachunku będzie się spożywać. Poza tym wiadome jest również to, iż mięso jest codziennie świeże.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

20 − jeden =